Антибактериално третиране на автомобилна климатичната система.

АвтоклиматициATOM MACHINE е професионален ултразвуков пулвелизатор, което устройство е предназначено да пулверизира антибактериална течност (Atom), за да бъде третирана антибактериално климатичната система на автомобила.

ATOM MACHINE  е създадена за най-висока ефективност и се захранва от електрическата мрежа за да се осигури достатъчно количество частици генерирани за пълното премахване на всички микроорганизми и миризми.

Едно от най-големите предимства на ултразвуковата пулверизираща система е свойството да получава пулверизирани течни частици с температурата на заобикалящата среда . Това предотвратява кондензацията, която обикновено се получава, когато течността се пулверизира чрез загряването й на висока температура или под налягане.

Течните частици, които са пулверизирани с ATOM MACHINE са по-малки от 5µm и не могат лесно да се установят върху повърхностите, с които имат контакт. Следователно, те напълно ще се абсорбират и разпространят в климатичната система и в купето на автомобила.

Подобно състояние не може да се получи с обикновените аерозолни флакони, тъй като размерът и теглото на техните пулверизирани частици ще доведе до тяхното ускорено утаяване.

ATOM е мощен антимикробен агент, който благодарение на своето оксидиращo действие , неутрализира бактерии, плесени , дрожди , паразити и вируси.

Важно е да знаете, че...
  • Чист кондензатор: по-нисък разход на гориво.

    Замърсеният кондензатор води до: • недобро охлаждане на фреона • високо налягане в инсталацията • дефекти на елементи от климатичната система • прекомерно натоварване на компресора на автоклиматика • намалена мощност на двигателя и увеличен разход на гориво • вентилаторите за охлаждане на кондензатора работят на най-високата си степен • […]

  • Поленовия филтър пречиства входящият въздух в купето на автомобила.

    Какво се случва в автомобила ни ако липсва поленов филтър? Вследствие на студения въздух, по повърхността на изпарителя се образува конденз и водните капчици се задържат между ламелите му. Мръсотии от околната среда полепват по повърхността на изпарителя (прах, листа, насекоми, никотин, полени), от там микроорганизмите се разпространяват в купето […]

  • Какво е топлина?

    Разбиране за топлина Какво е топлина? За да разберем как работи климатичната система, първо трябва да разберем естеството на топлината. Най-просто можем  да кажем, че топлината е енергия. Въртенето на зъбните колела предизвиква триене, което отделя топлина. В процеса на горене (огъня) също се отделя топлина. Топлината на земята е резултат от слънчевото греене. Топлината в точното  количество осигурява нашия живот и комфортното ни съществуване. Да си […]